Loader Image

Proizvodni postupak

Ovdje se skladišti sirovi duhan spreman za vaganje. Mješavina može sadržavati do 30 različitih vrsta sirovog duhana, zbog čega se postupak miješanja obavlja strogo prema recepturama koje je razvio upravitelj mješavina duhana.

Jedan zaposlenik važe sirovi duhan pomoću vage na desnoj strani slike i sastojcima za mješavinu puni kolica za duhan do daljnje prerade u vakuumskoj komori.

 

tvornica-ikona
1. Dozator

Struktura duhana postaje labavija i odvija se početno miješanje sastojaka mješavine duhana.

tvornica-ikona
2. Tračna vaga

Listovi duhana predviđeni za izradu mješavine ovlažuju se zatim u vakuumskoj komori pomoću pare te zagrijavaju. Zahvaljujući istodobnom izvlačenju vakuuma, para se bolje upija jer se pore listova otvaraju. Nadalje, list postaje podatan i manje lomljiv, što je prednost za daljnju obradu.

tvornica-ikona
3. Parni tunel

U parnom tunelu duhan se kroz mlaznice ovlažuje parom i zagrijava kako bi u bubnju za aromatiziranje bolje upijao aromu i kako bi se smanjila količina sitnjavine.

tvornica-ikona
4. Bubanj za sosiranje

Sos za sosiranje priprema se u kuhinji za miješanje sosa prema točno određenom receptu, od prirodnih i prirodno identičnih vrsta sosa. U bubnju za sosiranje sos se prska po duhanu. Bubanj se okreće što osigurava ravnomjerno raspršivanje sosa i intenzivno miješanje aromatiziranog duhana. Prilikom proizvodnje mješavine duhana (100 %-tni duhan bez dodataka), duhanu se dodaje samo voda.

tvornica-ikona
5. Spremnici za miješanje

Aromatizirani duhan transportira se pokretnim trakama do spremnika za miješanje u koje se raspoređuje ravnomjerno u vodoravnim slojevima. Mješavine će u spremnicima odležati dosta dugo kako bi duhan upio aromu, a vlažnost se ujednačila. Zahvaljujući okomitom vađenju, miješanje aromatiziranih listova duhana je zajamčeno.

tvornica-ikona
6. Stroj za rezanje

Stroj za rezanje puni se duhanom iz spremnika za miješanje. U stroju se duhan pomiče pomoću dva lanca smještenih jedan iznad drugog klinasto postavljenih naspram bubnja za rezanje. Šest oštrica pričvršćenih za bubanj režu duhan na željenu širinu, ovisno o brzini bubnja i kretanju lančanog dozatora.

tvornica-ikona
7. Zagrijavanje (sušenje)

Rezani duhan prolazi kroz dozator i puni se u sušionik radi zagrijavanja. Zagrijava se i suši do željene završne vlage u sušioniku u obliku bubnja na temperaturama do 180 °C. Voda, koja je duhanu bila dodana u postupku obrade, ponovno se odstranjuje, a kao rezultat zagrijavanja arome se sjedinjuju s duhanom.

tvornica-ikona
8. Traka za hlađenje

Duhan se zatim hladi na traci za hlađenje uz dovođenje velike količine svježeg zraka. Gotovi duhan potom se važe na stanici za vaganje, puni u kutije i prevozi u skladište rezanog duhana.

tvornica-ikona
9. Aromatiziranje rezanog duhana

Ovo je mjesto na kojemu mnoge mješavine sitno rezanog duhana dobivaju svoju vrhunsku aromu. I ovdje se koriste prirodne ili prirodno identične arome, npr. ekstrakti voća i začina, većinom na bazi alkohola (vinjak, rum, viski). U bubnju za aromatiziranje rezanog duhana aroma se raspršuje po duhanu iz mlaznica, dajući svakoj mješavini duhana prepoznatljiv karakter.

 

tvornica-ikona
10. Skladište rezanog duhana

Gotovi duhan privremeno se skladišti ovdje, uz redovitu provjeru kvalitete. Posebno je važno nadzirati vlagu duhana jer duhan ne smije postati ni previše vlažan ni previše suh.

Pakiranje duhana za pušenje

Za pakiranje duhana za pušenje koriste se potpuno automatizirani strojevi. Nekoliko strojeva za pakiranje koristi se pretežito za pakiranje kartonskih kutija valjkastog oblika različite zapremine. Postoje i strojevi za pakiranje vrećica različite zapremine. Na stroju za pakiranje pravokutnih limenki samo se duhan za lule vakuumski pakira u limenke. Vakuumiranjem postižemo dugi rok trajanja.
Gotova pakiranja provjerava kontrolna vaga. Ako nominalna količina punjenja ne odgovara specifikacijama iz propisa o ambalaži, roba se izbacuje iz daljnjeg postupka. Nakon provjere težine, stroj na pakiranje lijepi porezni biljeg.

Potom se gotova pakiranja omataju folijom, papirom ili maloprodajnim kartonom da bi se dobile prodajne jedinice. Te se jedinice zatim pakiraju u valovite kartonske kutije ili u plastične kutije, slažu na palete i šalju u skladište gotovih proizvoda.